Filtry do wody, Uzdatnianie wody


Idź do treści

Przepisy

Oliwa magnezowa na wodzie osmotycznej.

Niedobór magnezu jest zjawiskiem powszechnym, ponieważ wiele obecnych czynników w naszym stylu życia aktywnie niszczy magnez, takie jak brak snu, nadmiar stresu, czy spożywanie alkoholu, kofeiny, cukru. Wiele naturalnych źródeł magnezu staje się wyczerpalne takie jak chociaż nadmierne wysokie użycie pestycydów w rolnictwie oraz systemy filtracji wody w znacznym stopniu eliminujące naturalnie występowanie magnezu w wodzie. Nasz organizm potrzebuje około 300 - 350 mg magnezu dziennie.


Ocean jest nadal wspaniałym źródłem magnezu i śladowych minerałów, ale dla tych z nas, którzy nie mają codziennego dostępu do plaży, oliwa magnezowa może być najprostszym i najbardziej skutecznym sposobem, aby zwiększyć poziom magnezu w naszym organizmie. Oliwa magnezowa znakomicie nadaje się do nacierania i głębokiego masażu tkanek. W wielu dolegliwościach takich jak artretyzm oraz innych formach zesztywnienia i bólu dobrze jest nią posmarować okolice dotknięte chorobą. Kupujemy chlorek magnezu sześciowodny MgCl2 x 6H2O oczywiście w dużym opakowaniu 1 kg i rozrabiamy z wodą. Najlepiej osmotyczną.

Strona główna | Odwrócona osmoza | Zmiekczacze | Odzelaziacze | Big Blue | Lampy UV | Jonizatory naczyniowe | Jonizatory przeplywowe | Dystrybutory | Automat | Gastronomia | GALERIA | ARTYKULY | REFERENCJE | Przepisy | Infografika | Suplementy diety | Praktyczne ksiazki | KONTAKT | Mapa witryny


Powrót do treści | Wróć do menu głównego